Història dels registres bibliogràfics i el web semàntic: traducció 58 de la CBUC

Història dels registres bibliogràfics i el web semàntic: traducció 58 de la CBUC

La col·lecció de Traduccions de la CBUC s’ha ampliat amb un nou títol, el 58, corresponent a un article de Rachel Ivy Clarke publicat al volum 53 de la revista Cataloging & Classification Quarterly i que porta per títol “Breaking Records: The History of Bibliographic Records and Their Influence in Conceptualizing Bibliographic Data“.

L’article d’Ivy Clarke, de la Information School de la Universitat de Washington a Seattle, Washington (EUA), sosté que la conceptualització tradicional dels registres bibliogràfics afecta les potencialitats i limitacions de les dades i suggereix una reconceptualització de la descripció bibliogràfica.

La traducció de l’article al català porta per títol “Trencant registres: la història dels registres bibliogràfics i la seva influència en la conceptualització de les dades bibliogràfiques“, és obra de l’Assumpció Estivill i ja podeu consultar-la al repositori cooperatiu RECERCAT.

Comparteix