La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona s'incorpora a l'MDC amb la col·lecció "Catecismes" a través de la càrrega dels seus registres del CCUC

La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona s’incorpora a l’MDC amb la col·lecció “Catecismes” a través de la càrrega dels seus registres del CCUC

S’ha incorporat una nova institució al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC): la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona (BPEB), que amb la col·laboració de la Universitat Ramon Llull, han posat a l’abast una nova col·lecció.

Es tracta de “Catecismes“, que recull els exemplars més rellevants del fons de la BPEB, el qual està format en la seva totalitat d’uns 1.500 catecismes impresos entre els anys 1560 i 1959, la majoria d’ells provinents de l’anomenat Fons Roca.

A l’MDC, doncs, es mostren part d’aquests catecismes, importants pels seus autors (Francesc Baucells, Claude Fleury, Joan de Sant Tomàs o Roberto Francesco Romolo Bellarmino) com pels seus editors (Juan de la Cuesta, Josep Bro o Pierre Witte, entre d’altres).

En aquesta ocasió, la càrrega dels documents que formen la col·lecció s’ha fet a través dels registres del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), amb un mapeig de les etiquetes en format MARC21 cap als camps corresponents en format Dublin Core per incorporar-los automàticament a l’MDC. Així, s’ha pogut aprofitar informació disponible al Catàleg i enriquir la Memòria Digital de Catalunya amb els enllaços al CCUC i a VIAF.

Com sempre, aquesta col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.

Comparteix