Barcelona dansa a través de la xarxa amb Londres i Copenhaguen dins el festival PULSAR

Barcelona dansa a través de la xarxa amb Londres i Copenhaguen dins el festival PULSAR

Les xarxes acadèmiques i de recerca han permès que artistes situats a més de 2.000 quilòmetres de distància representin en una única imatge i de forma virtual l’espectacle de música i dansa “Longing for the impossible for the moment it is real”, dins el festival PULSAR, que a Barcelona ha rebut el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

En concret, ballarins i músics a Copenhaguen, Londres i Barce­lona han representat junts aquest espectacle en dues sessions els vespres dels dies 9 i 10 de març. Aquest espectacle ha format part del festival de música contemporània PULSAR de Copenhaguen, que un cop l’any organitza The Royal Danish Academy of Music (RDAM) i que enguany ha coincidit amb el 150è aniversari d’aquesta institució.

La representació s’ha realitzat en col·laboració amb la Performing Arts School danesa i el Royal College of Music londinenc. A Barcelona, estudiants del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre (IdT) han dansat al Convent dels Àngels del MACBA, un lloc amb una molt bona connectivitat gràcies a que forma part de l’Anella Científica, la xarxa de comunicacions acadèmica i de recerca gestionada pel CSUC.

Aquesta edició del festival PULSAR s’ha centrat en la música de compositors que han influït en la música danesa contemporània a través de les últimes generacions, però també en el més nou. Entre les peces en què han participat els ballarins de Barcelona, hi ha The Taking (after “The Kiss”) del compositor català Xavier Bonfill, actualment formant-se a Copenhaguen.

Aquest tipus d’espectacle ha ofert la possibilitat a estudiants, en aquest cas de l’IdT juntament amb els de l’RDAM i l’escola d’arts escèniques danesa, de participar en tot el procés creatiu, tant musical com en la dansa. Gràcies a les xarxes acadèmiques i de recerca com l’Anella Científica a Catalunya, han pogut col·laborar amb estudiants i compositors d’altres països i usar internet d’alta velocitat per representar en temps real aquest tipus d’espectacle virtual.

Per a la retransmissió, a més de l’Anella Científica s’han usat l’espanyola RedIRIS, la del Regne Unit Janet, la danesa Forskningsnettet i la panaeuropea Géant.

Comparteix