La col·lecció "Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX", incorporada a l'MDC

La col·lecció “Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX”, incorporada a l’MDC

El Centre de Lectura de Reus ha incorporat a la Memòria Digital de Catalunya (MDC) el Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX.

Es tracta d’una col·lecció de 29 llibres japonesos publicats a finals del S.XIX i principis del S.XX, procedents de la donació de Joan Ribes Daura, fundador i soci de la botiga tèxtil Ribes & Casals, l’any 1972.

Aquest fons inclou els primers textos acadèmics sobre la història de l’art japonès, acompanyats de fototípies i gravats de primera qualitat. L’origen d’aquests documents són dues editorials de Tòquio, The Kokka Publishing Company i Shimbi Shoin, que s’inscriuen en el marc nacionalista japonès. El conjunt d’aquest fons representa un exemple excepcional de literatura artística japonesa.

Aquesta col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.

Comparteix