El CSUC rep el Premi Cisco a la Transformació Digital en la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica 2017

El CSUC rep el Premi Cisco a la Transformació Digital en la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica 2017

El CSUC ha estat guardonat amb el Premi Cisco a la Transformació Digital dins la 22a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que s’ha celebrat el 23 de febrer a l’Auditori de Barcelona i ha comptat amb l’assistència del president de la Generalitat i la presidenta del Parlament.

Aquesta trobada anual dels professionals, empreses, administració, associacions i institucions del món TIC del país ha estat organitzada conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF).

Així, Miquel Puig, director general del CSUC, ha rebut aquest premi de la mà de Francesc Bert, responsable de Cisco a Catalunya, qui ha elogiat la feina portada a terme pel CSUC durant els últims 25 anys, remarcant el seu caràcter innovador i la seva “independència tecnològica”.

De fet, Bert ha destacat que el CSUC “ha desenvolupat una nova manera d’oferir el seu catàleg de serveis, absolutament innovadora en el seu entorn”; a més de “potenciar sinergies i economies d’escala per millorar la eficàcia i la eficiència en l’administració pública”. També, ha afegit que el Consorci “ha demostrat un criteri propi i absolut en les seves decisions estratègiques i tecnològiques”.

A continuació, Bert ha destacat la trajectòria del CSUC, que “neix a finals del 2013 de la mà del Consorci de Serveis Científics i Acadèmics de Catalunya (CESCA) i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya”, i ha recordat als assistents diverses fites portades a terme pel llavors CESCA, com ara “els inicis de l’Anella Científica, pionera a Europa, el 1993″, o “el Punt Neutre d’Internet a Catalunya (CATNIX), el 1999″.

Per acabar, Bert ha remarcat com aquesta visió es manté, la de considerar que “les universitats catalanes poden ser mes eficients gràcies a la compartició de serveis i infraestructures, mantenint les seves identitats i perseguint l’excel·lència”.

Per la seva part, el director general del CSUC, Miquel Puig, ha comentat que “ha estat un honor recollir el premi, tot i que el mèrit és del personal del CSUC, qui realitza una feina sovint anònima per garantir que els nostres serveis siguin eficaços”.

En el decurs de la cerimònia, a més d’aquest guardó també se n’han lliurat d’altres. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont ha lliurat el Premi d’Honor a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB-UPC) i presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha entregat el Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, al programa Generació Digital de Televisió de Catalunya.

A més, el Premi Salvà i Campillo a la personalitat destacada a anat a mans de Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO); el premi Premi Alan Turing al CIO de l’Any ha estat per a Francesc Muñoz, CIO de Cuatrecasas Advocats; el Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedor, ha estat entregat a Ramón Alós, fundador i president d’Optral SA i a José Maria Caballero, fundador i director general d’Albedo Telecom; el Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a Jordi Ros, president i fundador de Labdoo, i el Reconeixement especial, ha estat atorgat a l’empresa Tecnonews, pels seus 10 anys d’història.

Comparteix