El CSUC participa al taller sobre la publicació digital a Europeana

El CSUC participa al taller sobre la publicació digital a Europeana

Els dies 23 i 24 de febrer ha tingut lloc, al Palau Moja, el Taller Europeana DSI: “Publicar a Europeana & Eines per fer visibles la vostra col·lecció”, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Michael Culture i el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona, i que ha comptat amb la participació del CSUC.

Al llarg dels dos dies de durada del taller s’ha aprofundit en el el coneixement de la plataforma Europeana, la biblioteca digital europea, i la seva relació amb els museus, així com les eines digitals per gestionar les col·leccions en línia.

En concret, el CSUC hi ha participat amb la ponència “Generalitat de Catalunya, un agregador de continguts a Europeana“, que ha anat a càrrec d’Anna Busom, de la Generalitat de Catalunya, i Joan Caparrós, del CSUC. La ponència ha presentat l’experiència de CALAIX, el repositori del Departament de Cultura de la Generalitat que gestiona tècnicament el CSUC, com a agregador de continguts a Europeana.

Europeana és la biblioteca digital europea, d’accés lliure, que reuneix contribucions ja digitalitzades de reconegudes institucions culturals dels 28 Estats membres de la Unió Europea. Esdevé el portal del patrimoni cultural europeu i els seus fons inclouen llibres, pel·lícules, pintures, diaris, arxius sonors, mapes, manuscrits…aportats per biblioteques, arxius, galeries i museus.

Comparteix