Kick off del projecte StratApp!

Kick off del projecte StratApp!

Els dies 26 i 27 de gener ha tingut lloc al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV) el llançament del projecte europeu StratApp, que lidera la mateixa universitat.

El projecte, que té una durada inicial de 32 mesos (acabarà l’agost del 2019), pretén millorar la comprensió lectora en anglès dels estudiants universitaris a través d’una aplicació per a mòbils i web basada en el joc (game-based App). Un cop desenvolupada, els alumnes que s’hi registrin podran anar superant nivells, amb els quals reforçaran de forma progressiva aspectes concrets de la seva comprensió lectora en anglès.

Entre tots els registrats, que hauran d’especificar de quina institució formen part, s’elaborarà un rànquing que, a la vegada, servirà per impulsar la competitivitat entre tots ells i també de les universitats. Una fórmula que busca també augmentar el sentiment de pertinença a la Unió Europea mitjançant el joc.

StratApp rep finançament del programa de la Comissió Europea Erasmus+, dins el subprograma sobre cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques.

Com hi participa el CSUC?

El CSUC configurarà els entorns de desenvolupament i prova per tenir una primera versió d’StratApp. A més, treballarà en la implementació d’una base de dades i eines necessàries per estudiar el comportament dels usuaris, és a dir, per conèixer en tot moment l’evolució de la seva comprensió lectora i, per extensió, del nivell d’anglès de cadascuna de les institucions participants.

D’altra banda, en cooperació amb tots els altres participants, el CSUC coordinarà la disseminació tant de l’evolució del projecte com dels seus resultats. En farà ressò a la comunitat educativa en anglès, als estudiants i al públic en general. I és que l’objectiu és promoure l’ús d’aquesta aplicació com una eina útil per millorar les competències lectores en anglès de la comunitat universitària europea.

Qui forma part del projecte?

A més del CSUC, els altres participants són:

  • Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • Wyższa Szkoła Lingwistyczna w Częstochowie (WSLC)
  • Amistad
  • Université de Pau et des Pays de l’Adour (UPPA)
Comparteix