Formació de la nova normativa RDA a col·laboradors del CCUC

Formació de la nova normativa RDA a col·laboradors del CCUC

Els dies 7, 9, 13, 14 i 15 de febrer, l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC ha realitzat diverses sessions de formació sobre nova normativa internacional de catalogació RDA a bibliotecaris de les institucions col·laboradores del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

En concret, s’han format a 101 catalogadors de 51 biblioteques especialitzades i 16 llibreries i/o distribuïdors de llibres.

Des de finals del 2016, la majoria d’universitats consorciades i la Biblioteca de Catalunya, han dut ha terme també la formació d’aquesta normativa als seus catalogadors.

Aquesta ha suposat la fase final d’implementació d’aquesta normativa després d’un procés iniciat fa dos anys seguint el full de ruta acordat per la CBUC l’any 2014.

Les RDA han de proporcionar un marc flexible per descriure tots els recursos analògics i digitals. La normativa usada fins ara, les AACR, va ser dissenyada principalment per a un entorn dominat pel catàleg de fitxes, per això amb els anys es va fer evident que era necessari un replantejament fonamental del codi per poder respondre als actuals reptes i oportunitats del món digital.

Comparteix