Nova col·lecció de la UPC a l'MDC: "Mapes d'Agrimensors de l'Arxiu Gràfic de l'ETSAB (1848-1883)"

Nova col·lecció de la UPC a l’MDC: “Mapes d’Agrimensors de l’Arxiu Gràfic de l’ETSAB (1848-1883)”

La Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha incorporat una nova col·lecció de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): “Mapes d’Agrimensors de l’Arxiu Gràfic de l’ETSAB (1848-1883)“.

Es tracta d’un centenar de plànols originals manuscrits d’entre 1848-1883 que constitueixen una important col·lecció de cartografia parcel·lària municipal de la província de Barcelona.

El conjunt de mapes topogràfics ha estat realitzat per agrimensors, la majoria dels quals eren també arquitectes. L’origen de la col·lecció i el fet que es trobin a l’Arxiu Gràfic de l’ETSAB fa intuir que és fruit de la cessió de treballs professionals d’agrimensors a l’Escola de la Llotja de Barcelona, on s’impartien els estudis d’agrimensura fins a mitjans del S. XIX.

Entre els documents catalogats d’aquest fons, es troben mapes d’arquitectes agrimensors tan notables, com ara Miquel Garriga i Roca, Carlos Gaurán, Jean-Antoine Laur, Josep Oriol Mestres i Esplugues, Pedro Moreno Ramírez, Joan Soler i Mestres, i Tomás Soler i Linés.

La col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.

Comparteix