El món acadèmic i la disrupció: Elsevier davant de l'Open Access

El món acadèmic i la disrupció: Elsevier davant de l’Open Access

La discussió sobre la difusió de la ciència i sobre els problemes del model que representen els journals o publicacions acadèmiques es remunta a fa molt de temps, fins i tot abans que la disrupció que va suposar la popularització de la xarxa fos una realitat.

El moviment Open Access té el seu origen en tres manifestos, el Budapest Open Access Initiative, de febrer de 2002, el Bethesda Statement on Open Access Publishing, de juny de 2003, i la Berlin Declaration on Open Access to Knowledge in the Sciences and Humanities, d’octubre de 2003; però en realitat, són bastants els acadèmics que fins i tot abans d’aquestes declaracions ja publicaven, per una simple qüestió de principis, tots els seus articles en obert, contravenint obertament les normes de les publicacions acadèmiques que els havien publicat.

Així comença l’entrada “El mundo académico y la disrupción: Elsevier frente al Open Access“, publicada el 20 de desembre al blog d’Enrique Dans, professor d’Innovació a IE Business School, i que podeu llegir completa aquí.

Comparteix