La "Col·lecció Cervantina" de la Biblioteca de Catalunya s'incorpora a l'MDC

La “Col·lecció Cervantina” de la Biblioteca de Catalunya s’incorpora a l’MDC

La Biblioteca de Catalunya ha incorporat a la Memòria Digital de Catalunya (MDC) la “Col·lecció Cervantina“.

Es tracta d’una de les millors col·leccions existents de les obres sobre Cervantes i va ingressar a la Biblioteca de Catalunya l’any 1915 a través de la donació del bibliòfil Isidre Bonsoms (1849-1922).  La col·lecció inicial, formada per 3.367 documents, s’ha continuat desenvolupant i actualment conté al voltant de 9.000 documents. S’hi poden trobar les obres de Cervantes en llengua original, traduccions, obres de caràcter biogràfic i critico-literari cervantí, obres inspirades o adaptades de les seves obres i iconografia.

La col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.

Comparteix