Disponible el vCloud driver per a OpenNebula

Disponible el vCloud driver per a OpenNebula

El CSUC, conjuntament amb la comunitat d’OpenNebula, ha desenvolupat un nou complement “addon” de gestió al núvol que permet la intercomunicació entre la plataforma OpenNebula i la plataforma vCloud Director 5.5D, la solució per a clouds de VMware.

Aquest complement ha estat desenvolupat en base a l’estratègia de sistemes del CSUC enfocada a la construcció d’arquitectures cloud híbrides amb proveïdors de serveis d’infraestructura al núvol locals, com és el cas de l’empresa Nexica.

Així, vCloud driver és una solució de gestió per a clouds híbrids que permet controlar tot el cicle de vida de les màquines virtuals (VM, en anglès) de forma transparent a través de la plataforma OpenNebula. Amb aquest complement es poden gestionar de manera fàcil i còmode arquitectures cloud hibrides basades en vCloud Director a través de la infraestructura d’OpenNebula.

Els clouds híbrids combinen l’ús de serveis de cloud públic amb serveis de cloud privat fora o dins de l’organització/institució que poden usar arquitectures diferents. A més, la majoria de les organitzacions no han nascut en el “núvol”, una situació que sovint fa que els recursos cloud hagin d’interactuar amb sistemes tradicionals o aplicacions amb certa criticitat i que, en general, es troben a les pròpies instal·lacions. Per a aquestes situacions, les arquitectures basades en programari tipus Open Cloud, com ara OpenNebula, poden beneficiar l’adopció d’aquest tipus de models híbrids.

vCloud driver funciona per a versions d’OpenNebula 5.x i vCloud Director 5.5, s’ha posat a l’abast de la comunitat de programari lliure i es troba disponible al GitHub del propi CSUC i al del projecte OpenNebula.

Algunes de les característiques del vCloud driver són que permet la gestió completa (aturar, reiniciar, suspendre, eliminar…) de màquines virtuals (VM); crear, eliminar i refer instantànies (snapshots) de les VM; configurar els valors de RAM i CPU de les VM; gestionar NIC en calent; personalitzar de forma automàtica les VM i obtenir informació sobre el seu rendiment, entre d’altres.

Per trobar més informació sobre vCloud driver i les seves funcionalitats podeu consultar l’entrada publicada al blog d’OpenNebula.

Comparteix