Realitzada la formació sobre el programari Schrödinger

Realitzada la formació sobre el programari Schrödinger

El 19 d’octubre, la Dra. Jas Bhachoo, cap d’iniciatives d’educació d’Schrödinger, ha conduït un seminari d’introducció a aquest programari. Schrödinger està format per un conjunt d’eines de química i bioquímica computacional destinades a la investigació farmacèutica (biomolècules, anticossos, proteïnes, fàrmacs…), mitjançant l’ús del modelatge molecular (dinàmica molecular, FEP, QM/MM…).

Al seminari, que ha comptat amb 34 assistents, s’ha explicat les principals funcionalitats del paquet d’Schrödinger, amb una introducció a la seva  renovada interfície gràfica, anomenada Maestro, que proporciona una visualització molecular completament integrada per a la seva anàlisi. S’han mostrat les eines de docking, amb el mòdul Glide, i s’ha tractat l’impacte de la flexibilitat de les proteïnes i els lligands en aquest procés.

També s’ha mostrat la millora de la predicció de l’energia dels enllaços amb MM-GBSA i s’ha donat informació general sobre la tècnica de la pertorbació d’energia lliure.

La sessió ha acabat amb un torn de preguntes per conèixer com són els usuaris d’aquest programari.

Comparteix