Anàlisi de les Lleis 39 i 40 sobre el procediment administratiu

Anàlisi de les Lleis 39 i 40 sobre el procediment administratiu

Els dies 20 i 21 de juny, l’Institut Nacional d’Administració Pública (INAP), en col·laboració amb la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, ha celebrat el congrés sobre les “Lleis 39 i 40, novetats en el procediment administratiu”. El congrés ha tingut lloc a la seu del Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX).

Les Lleis 39/2015 i 40/2015 suposen una actualització i adaptació al segle XXI del funcionament de l’Administració. Estableixen que la tramitació electrònica dels procediments ha de constituir l’actuació habitual de totes les administracions, tant en la seva relació amb els ciutadans com en la gestió interna i en els intercanvis d’informació entre diferents organismes. A més, es posa l’accent en el document, l’expedient i l’arxiu electrònic, requerint que s’aprofundeixi en la transformació digital de les administracions públiques, amb la conseqüent millora de l’eficiència i la qualitat dels serveis prestats als ciutadans.

En el següent vídeo trobareu l’anàlisi que Víctor Almonacid ha realitzat de les Lleis 39 i 40/2015 en el marc d’aquest congrés.

Congreso «Leyes 39 y 40». Intervención de Víctor Almonacid Lamelas from INAP (Q2811002A) on Vimeo.

Comparteix