Novetats d'SPARC Europa

Novetats d’SPARC Europa

En el marc del congrés del LIBER d’enguany, SPARC Europa ha organitzat el workshop “Making Open The Default“. A més, ha iniciat la campanya: “Europe’s Open Access Champions” de la qual trobareu les seves principals característiques aquí.

SPARC Europa també ha volgut comunicar als seus membres que:

  • Els ministres europeus s’han unit per proporcionar un accés immediat a les publicacions científiques per a l’any 2020.
  • Un dels missatges recurrents en les reunions internacionals sobre Ciència Oberta, i això inclou la Final Pasteur4OA Conference, és que Europa necessita col·laborar més per coordinar la implementació dels objectius de la Ciència Oberta. Com a resultat, SPARC Europa portarà a terme un petit estudi en els propers mesos que tindrà per objectiu analitzar qui està fent què per donar suport específic a les institucions acadèmiques i als responsables de les polítiques relacionades amb les diverses àrees de la Ciència Oberta. Els resultats estaran disponibles a la tardor.
  • L’Estudi de la cooperació en publicació acadèmica d’accés obert necessita la vostra contribució per tal d’aconseguir la implementació d’aquest nou model. Considerem que aquest és un projecte potencialment important i ens agradaria convidar-vos a participar en una enquesta. Les subscripcions a les publicacions acadèmiques ja no tenen sentit. Les despeses del processament de l’article no són per a tothom. Què passaria si féssim un enfocament diferent? Què en penseu sobre treballar en la creixent cooperació en publicació acadèmica? Ajudeu-nos a avaluar les perspectives d’èxit en la creació d’una cooperativa d’accés obert entre les biblioteques i les publicacions. Esdevindria una posada en comú de coneixements i recursos. Seria donar-li la volta a l’economia basada en les subscripcions per aconseguir una cooperativa de publicació en accés obert. Stanford pensa que podria funcionar, a partir d’un període de transició inicial que s’impulsaria cap a una fase de ple funcionament. De mentre, podeu donar-vos el vostre feedback responent a aquesta enquesta.
Comparteix