El Centre de Documentació i Museu Tèxtil incorpora el "Fons bibliogràfic s. XIX" a l'MDC

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil incorpora el “Fons bibliogràfic s. XIX” a l’MDC

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil ha incorporat al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) la seva segona col·lecció: “Fons bibliogràfic s. XIX“, és a dir, fons publicat entre 1800 i 1899.

Es tracta d’un recull d’aproximadament 255 títols entre llibres impresos, revistes, manuscrits i documents. La temàtica principal d’aquest fons és la indústria tèxtil i els teixits, en gran part, i la indumentària, tot i que també s’hi conserven llibres sobre arts decoratives, tapissos, brodats i puntes, i el fons sobre legislació reial en matèria tèxtil procedent de la col·lecció Viñas, de gran valor a nivell de legislació espanyola sobre teixits i indumentària.

Destaquen els gravats dels llibres d’història de la indumentària, un exemple és el llibre Monografía histórica e iconográfica del traje de Josep Puiggarí (Barcelona, 1886). També les revistes de moda, com ara La Estación: periódico para señoras (Barcelona, 1887 i 1889) i alguns manuscrits, com ara El Llibre de Consells dels anys 1816, 1817 i 1818.

Aquesta col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.

Comparteix