Els llibres de la Biblioteca de Montserrat, digitalitzats per Google books

Els llibres de la Biblioteca de Montserrat, digitalitzats per Google books

Ja podeu consultar i llegir des del catàleg de la Biblioteca de Montserrat, la llista de llibres digitalitzats per Google books. Durant els anys 2007-2010 la Biblioteca de Montserrat va participar en un projecte, liderat per Google i coordinat per la Biblioteca de Catalunya, que va permetre digitalitzar un total de 20.386 llibres de la biblioteca montserratina a text complet. Moltes obres d’aquest fons contenen diversos volums, per la qual cosa el nombre total de títols és inferior.

Aquest projecte, que va finalitzar el 2011, va permetre posar a l’abast de la comunitat científica un fons important de la Biblioteca de Montserrat, dedicat a obres de ciències humanes i de teologia, publicades entre els segles XVII-XIX. Aquest període contempla publicacions en diverses llengües d’obres excloses de drets d’autor, però que estan a l’inici dels moderns estudis històricocrítics. D’altra banda, són nombroses, també, les edicions dels grans autors clàssics.

BiblioMontserrat

Durant el procés d’integració del catàleg de la Biblioteca de Montserrat en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), a través de la Universitat Ramon Llull, ha estat possible enllaçar part d’aquest fons (mitjançant l’etiqueta 856) amb el fons digitalitzat, gràcies a la intervenció de l’equip tècnic de l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació – CBUC del CSUC.

L’actual llista de documents mostra, doncs, uns 12.000 registres però encara en resten pendents uns 8.000 per enllaçar, que s’aniran actualitzant progressivament de forma manual. En la mateixa llista a través del botó “Modificar cerca”, és possible limitar la cerca per localitzar documents específics dins d’aquest fons.

Comparteix