El MACBA obre al públic una part del seu repositori digital a través de l'exposició del fons Miserachs

El MACBA obre al públic una part del seu repositori digital a través de l’exposició del fons Miserachs

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha presentat el procés de treball del fotògraf Xavier Miserachs a la mostra “A.XMI“, que conté una selecció d’imatges, fulls de contacte, revistes, articles i documents personals extrets de l’arxiu Miserachs.

El fons, que compta amb 80.000 imatges fotogràfiques: 60.000 tires de negatius i 20.000 diapositives, va ser cedit per la família del fotògraf al museu el 2011. La selecció dóna una visió àmplia de l’obra del fotògraf català i recull els seus anys d’activitat, de 1948-1998. Entre els documents de la mostra destaquen especialment els que ensenyen el procés de confecció dels fotollibres que es poden veure a la mostra.

portadaAXMI

El repositori digital del MACBA dóna accés a la col·lecció A.XMI de Miserachs

Com a particularitat, l’exposició ha incorporat panells interactius i tauletes que permeten al públic accedir a una part de l’extens fons del fotògraf que s’ha digitalitzat “per afavorir la difusió del material”, com ha explicat Maite Muñoz, responsable del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA.

Aquest material digitalitzat forma part d’una de les col·leccions del repositori institucional del MACBA, que desenvolupa a nivell tècnic el CSUC, i que per primer cop s’ha obert al públic en general a través d’aquesta mostra interactiva.

El repositori digital del MACBA reuneix material digitalitzat del patrimoni artístic i documental del museu per a la seva preservació, difusió i gestió. Actualment, s’utilitza com a eina interna del museu per catalogar i gestionar el seu material, tot i que es té previst la seva obertura total al públic general en un futur proper. De moment, s’ha obert de forma parcial amb l’accés al fons digitalitzat de Miserachs.

Comparteix