Actualització en el servei d'Eduroam

Actualització en el servei d’Eduroam

S’ha actualitzat la versió del programari d’autenticació Radius, del servei de mobilitat segura Eduroam, anomenat Radiator.

Així, aquesta versió actualitzada del Radiator implementa una nova funcionalitat de túnels TLS 1.2, que utilitzaran en un futur Apple iOS, sistemes operatius MAC i Android 6 Marshmallow. A més, aquesta versió resol les dificultats a l’autenticació per al programari Windows 8.

Eduroam és una iniciativa de Géant, que facilita la mobilitat de les persones investigadores i estudiants a nivell internacional, ja que els ofereix connectivitat en els seus desplaçaments a la resta d’institucions que participen en el servei.

D’aquesta manera, les persones usuàries de les institucions que participen a Eduroam tenen accés a internet a través de les xarxes de la resta d’institucions participants. A més, en algunes institucions, el visitant pot tenir accés a d’altres recursos, com per exemple impressores sense necessitat d’un codi addicional.

Diferents xarxes acadèmiques, entre elles RedIRIS, hi participen a Europa, i també formen part d’Eduroam institucions de Canadà, els Estats Units i del sud-est asiàtic.

Comparteix