Adaptació de CALAIX a Europeana amb noves exportacions via EDM

Adaptació de CALAIX a Europeana amb noves exportacions via EDM

Des del 2012 el repositori CALAIX, col·labora mitjançant diferents projectes (Linked Heritage, Europeana Photography, Athena Plus, Food & Drinks) dins del repositori europeu Europeana. Aquest últim incorpora material de tot tipus: imatges, sons, vídeos, escultures 3D… relacionats amb el patrimoni cultural europeu.

Ara, CALAIX ha estat millorat per permetre exportar els seus ítems en el format estàndard en què treballa Europeana, mitjançant el protocol OAI-PMH, anomenat Europeana Data Model (EDM).

Així, i gràcies a aquesta adaptació, CALAIX ha exportat a Europeana dins el projecte AthenaPlus 74.654 imatges.

CALAIX és un repositori digital dissenyat per emmagatzemar, preservar i facilitar l’accés a materials digitals (documents a text complet, imatges, plànols…) del Departament de Cultura que compta amb el CSUC com a responsable de la seva infraestructura tècnica.

Comparteix