El Fons Joan Amades, digitalitzat i preservat a CALAIX

El Fons Joan Amades, digitalitzat i preservat a CALAIX

El passat cap de setmana Catalunya Ràdio va emetre un reportatge sobre el Fons Joan Amades. Dins aquesta peça radiofònica es feia referència al repositori CALAIX, del Departament de Cultura, que conté digitalitzats, dins la Col·lecció Imatgeria Popular, els ventalls de Joan Amades que apareixen a l’àudio (7′).

CALAIX és un repositori digital dissenyat per emmagatzemar, preservar i facilitar l’accés a materials digitals (documents a text complet, imatges, plànols…) del Departament de Cultura i està obert a la incorporació d’altres col·leccions digitals d’interès de l’administració de la Generalitat o d’altres institucions (revistes, monografies, fotografies, etc).

El repositori és un projecte del Departament de Cultura promogut i gestionat per la Direcció General del Patrimoni Cultural i la Direcció General de Cooperació Cultural que compta amb el CSUC com a responsable de la seva infraestructura tècnica. Així, el treball conjunt del Departament de Cultura i del CSUC garanteix que tots els materials digitals s’emmagatzemin correctament i siguin accessibles.

Cal destacar també que el Fons Joan Amades de CALAIX s’ha exportat per fer-lo accessible a través d’Europeana, la biblioteca digital europea, d’accés lliure, que reuneix contribucions ja digitalitzades de reconegudes institucions culturals dels estats membres de la Unió Europea.

Comparteix