L'arxiu del Liceu, consultable de forma digital

L’arxiu del Liceu, consultable de forma digital

varia_44072@societatliceuLa gran quantitat de documentació generada pel Gran Teatre del Liceu al llarg de la seva història, des de cartells i escenografies, fins a fotos o partitures, es pot consultar en accés obert a través d’un web que ha estat dissenyat per la Biblioteca d’Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L’arxiu de la Societat del Gran Teatre del Liceu està format per un extens corpus de més de 50.000 documents i objectes històrics, que mostra l’activitat del teatre des de l’any 1847 fins a l’actualitat.

D’aquesta manera, es pot consultar material relacionat amb la trajectòria de la societat que va impulsar la construcció d’aquest teatre operístic, el dia a dia del teatre, diversos documents tècnics i escenogràfics, materials musicals i artístics, i documents de l’administració de diferents empresaris.

El web utilitza tècniques de digitalització, d’identificació digital i de recerca de dades per relacionar la variada documentació que té el Liceu. Així, quan s’accedeix a una escenografia determinada, també es poden consultar altres documents relacionats, com plànols, programes, fotografies, epistolaris, partitures o documents administratius.

Fins al moment, un 30% dels materials ja estan disponibles, i a curt termini està previst la incorporació dels llibrets d’òpera o el denominat “arxiu de la Guerra Civil”, període en el qual el Liceu es va convertir en “Teatre Nacional de Catalunya”.

Font: La Vanguardia

Comparteix