Oberta la crida de ponències per a la TSIUC'18

Oberta la crida de ponències per a la TSIUC’18

S’obre el termini per a la presentació de propostes de ponències per a la Trobada dels Serveis Informàtics de les Universitats de Catalunya (TSIUC). La TSIUC’18 tindrà lloc el 29 de novembre a la Universitat Politècnica de Catalunya, sota el lema “Tecnologies i tendències al núvol”. El termini de presentació de ponències per a aquesta trobada finalitza el 15 d’octubre.

El núvol juga un paper cada cop més rellevant en l’economia mundial, com ja va anotar enguany la Comissió Europea en el seu informe sobre cloud computing, el “núvol és un impulsor clau del creixement”.

En aquest sentit, investigadors, docents, alumnes i personal de gestió fa temps que utilitzen serveis al núvol en les seves tasques quotidianes. Però, no es tracta només d’incorporar l’ús de noves eines,  sinó d’emprendre una transformació digital profunda, que integri el núvol en tots els àmbits.

Les universitats i centres de recerca estan apostant cada cop més per allotjar molts dels seus serveis al núvol, en un pas més de la seva transformació digital. Però, com estan portant a terme el canvi? Quina estratègia segueixen? Amb quines dificultats es troben? El camí cap a aquesta transformació requereix d’eines flexibles, adaptables i obertes, i d’una estratègia d’adaptació al núvol que faci aquestes institucions encara més competitives.

Cada cop són més presents noves tecnologies de cloud computing: intel·ligència artificial, aprenentatge automàtic, blockchain, programari autònom, IoT, big data… que treballen directament al núvol i que conjuntament amb la migració de serveis tradicionals estan contribuint al seu creixement exponencial.

El propòsit de la TSIUC’18 és, d’una banda, mostrar diferents tecnologies i serveis que les universitats i centres de recerca estan adaptant i/o incorporant al núvol i, de l’altra, debatre sobre tendències futures.

Les propostes de ponències han d’enviar-se a tsiuc@csuc.cat fins al 15 d’octubre. A més, les empreses interessades en patrocinar aquest esdeveniment poden posar-se en contacte a la mateixa adreça.

Comparteix