L’ITER, connectat a l’Anella Científica amb doble escomesa

L’ITER, connectat a l’Anella Científica amb doble escomesa

L’Agència Europea del Projecte ITER, que depèn del CIEMAT, ja gaudeix de doble escomesa en la seva connexió a l’Anella Científica. Aquesta doble escomesa proporciona més fiabilitat i redundància en l’accés a la xarxa d’aquesta institució, que es connecta amb una velocitat d’accés d’1 Gbps.

Però, per què la doble escomesa aporta més fiabilitat? La doble escomesa consisteix en que l’anell de fibres que connecta la institució vagi per camins físics completament separats. És a dir, que fins i tot l’entrada a l’edifici de la fibra es faci per canalitzacions diferents.

Totes les institucions connectades amb Giganet a l’Anella Científica tenen un anell de connexió amb els troncals de la xarxa i gaudeixen de redundància de camins, però l’últim tros, el que es coneix com a “darrera milla” és comú. Si succeeix un problema en la connexió, un tall, per exemple, a la darrera milla, la institució es veu afectada. En canvi, amb la doble escomesa es garanteixen camins 100% disjunts.

L’Agència Europea del Projecte ITER o Agència Europea de Fusió, coneguda internacionalment com a F4E (Fusion for Energy), s’encarrega de controlar tots els contractes per a la construcció, el desenvolupament industrial i d’R+D de del reactor de fusió termonuclear ITER (Internacional Termonuclear Experimental Reactor) situat a França i que té per finalitat investigar la forma d’obtenir energia neta, econòmica i il·limitada. A diferència dels reactors convencionals de fissió atòmica, els de fusió, que tracten d’imitar el que succeeix al Sol, no produeixen deixalles radioactives. Utilitzen l’hidrogen i alliberen heli, un gas inofensiu.

Aquesta millora en la connexió de l’Agència Europea del Projecte ITER estava inclosa en el contracte de renovació de l’Anella Científica per ésser realitzada durant el primer semestre del 2014.

Comparteix