"Open Science: Sharing Your Research with the World", nou MOOC sobre ciència oberta

“Open Science: Sharing Your Research with the World”, nou MOOC sobre ciència oberta

La Faculty of Technology, Policy and Management de la Delft University of Technology (TU Delft) i la seva biblioteca han posat en marxa un MOOC (Massive Open Online Course) sobre ciència oberta (Open Science) anomenat: Open Science: Sharing Your Research with the World.

Aquest MOOC tracta sobre els objectius de la ciència oberta i els principis FAIR, sobre les dades de recerca obertes, l’accés obert a les publicacions i com augmentar la visibilitat i l’impacte de la recerca dels investigadors. El curs continua amb la temàtica existent que ja ofereix la biblioteca als doctorands però gaudeix d’un enfocament més ampli, internacional i multidisciplinari.

El MOOC comença el 30 d’octubre i té una duració de quatre setmanes (aproximadament quatre hores per setmana). Està dirigit a investigadors acadèmics de diferents nivells (estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i professors); investigadores que treballen a l’administració pública, els que treballen per a l’empresa privada, i a estudiants de màster interessats ​​en conèixer els principis de l’OS. Si esteu interessats en fer el MOOC podeu registrar-vos a través del següent enllaç.

Descripció del MOOC

Amb aquest curs l’investigador pot esdevenir més visible, efectiu i gaudir de més impacte al compartir les seves dades de recerca i publicacions de forma oberta. Per aconseguir-ho, s’estudiaran els objectius, conceptes principals i beneficis de l’OS, juntament amb pràctiques per a la gestió de dades oberta i el seu intercanvi.

S’aprendrà a establir enllaços entre les dades de les publicacions, a com adjuntar un identificador persistent i metadades als resultats d’una recerca i es mostraran formes d’aclarir els drets d’ús. També s’explicarà com aplicar els principis de l’OS  a la recerca diària i com adaptar-hi les rutines existents. Finalment, es mostraran possibles barreres per compartir la recerca produïda i com es poden solucionar.

Amb aquest curs es podran comprendre els principis clau de la ciència oberta, donant resposta a preguntes, com ara:

  • Com poden els investigadors emmagatzemar i compartir dades de recerca de forma efectiva?
  • Quin tipus de publicació d’accés obert és més efectiva?
  • Com poden els investigadors augmentar la visibilitat i l’impacte de la seva recerca?
  • Com pot l’ús de les xarxes socials contribuir a la visibilitat i l’impacte de la recerca?
Comparteix