S'atura l'SGI Altix UV 1000

S’atura l’SGI Altix UV 1000

S’ha procedit a l’aturada del sistema SGI Altix UV 1000 (pirineus), que es va adquirir el 2010 i que ha estat en operació durant vuit anys. Tot i que l’aturada estava prevista per a finals d’agost, s’ha avançat per una fallada de la màquina aquest passat dissabte 4 de d’agost.

L’Altix UV 1000 és una màquina de memòria compartida, que ha tingut un rendiment punta (Rpunta) de 14,30 Tflop/s i un rendiment màxim (Rmàx) estimat de 12,61 Tflop/s. El sistema estava format per 224 processadors Intel Xeon X7542 de 64 bits, a 2,66 GHz de 6 nuclis, amb un total de 1.344 nuclis de càlcul. Disposava de 6,14 TB de memòria i 112 TB de disc. Entre els seus punts forts, destacava el fet que el grau de paral·lelisme no estava limitat al nombre de processadors dels nodes i no presentava restriccions de memòria, que era compartida de forma eficient per la gran amplada de banda i molt baixa latència de les comunicacions internes.

La seva aturada, igual que la recent aturada de clúster Bull NovaScale (prades), ha estat conseqüència de la renovació del maquinari de supercomputació del Consorci, format per dos sistemes Bull: un de memòria compartida, el Bull Sequana X800 (canigo), i un clúster heterogeni de memòria distribuïda, el Bull Sequana X550 (pirineus II). Els nous equips ja han estat instal·lats i s’ha iniciat el seu període de proves, que finalitza el proper 15 d’octubre.

Comparteix