El clúster Bull NovaScale (prades) s'atura després de quasi 10 anys en operació

El clúster Bull NovaScale (prades) s’atura després de quasi 10 anys en operació

El 31 de juliol s’ha procedit a aturar el clúster Bull NovaScale (prades), que ha estat en funcionament durant prop de 10 anys.

Prades es va posar en marxa el juny de 2009 per millorar el càlcul i la simulació numèrica dels usuaris del servei de supercomputació del Consorci, amb un sistema en clúster de memòria distribuïda d’alta velocitat.

El clúster Bull NovaScale estava integrat per 14 nodes R422E1 i 8 nodes R422E2 i tenia un rendiment punta (Rpunta) de 4,05 Tflop/s i un rendiment màxim (Rmàx) estimat de 3,19 Tflop/s. El clúster també disposava de dos servidors, per a accés i per a gestió, amb 8 nuclis cadascun, a 2,5 GHz, 1,16 TB d’espai en disc i 16 GB i 8 GB de memòria, respectivament. El seu sistema operatiu era un entorn de clúster anomenat Bull Advanced Server for Xeon, un paquet per a clúster HPC que permet gestionar milers de nodes.

Pel que fa a la interconnexió, els seus nodes estaven interconnectats amb dues xarxes Gigabit Ethernet, una de gestió i l’altra de serveis. Per a la xarxa de càlcul, els nodes R422E1 estaven interconnectats amb la xarxa InfiniBand, i els nodes R422E2 amb Gigabit Ethernet. La xarxa InfiniBand permetia optimitzar el rendiment de les aplicacions moderadament paral·leles.

L’aturada de prades ha estat conseqüència de la recent renovació del maquinari de supercomputació, format per dos sistemes Bull: un de memòria compartida, el Bull Sequana X800 (canigo), i un clúster heterogeni de memòria distribuïda, el Bull Sequana X550 (pirineus II). Els nous equips ja han estat instal·lats i s’ha iniciat el seu període de proves.

Comparteix