Inici del període de proves del nou maquinari de supercomputació

Inici del període de proves del nou maquinari de supercomputació

Ha començat el període de proves del nou maquinari de supercomputació, després de la seva arribada i posada en marxa el passat mes d’abril.

El nou maquinari està format per dos sistemes Bull: un de memòria compartida (canigo) i un clúster heterogeni de memòria distribuïda (pirineus II), tots dos equipats amb els processadors Intel Skylake d’última generació.

Us animem a que proveu sense cost fins el proper 15 d’octubre els nous sistemes Bull. Si ja disposeu de projecte al CSUC, podeu accedir-hi amb el vostre usuari. Si no teniu un projecte actiu amb nosaltres, podeu demanar-nos accés a través del següent formulari.

Aprofitant la posada en operació d’aquest nou maquinari de supercomputació, hem canviat el gestor de cues a SLURM. Per familiaritzar-vos amb el nou gestor teniu disponible una quick guide perquè pugueu començar a llençar-hi treballs, així com un altre document amb les principals diferències i algunes novetats de la nova infraestructura, com ara un job script generator.

Amb l’arribada de canigo i de pirineus II, es procedirà a l’aturada del clúster Bull NovaScale (prades) el proper 31 de juliol i l’SGI Altix UV 1000 (pirineus) a finals d’agost.

Nou portal de supercopmutació

El CSUC ha posat en marxa HPC Portal (http://hpc.csuc.cat) un nou espai de suport i atenció als usuaris del servei de supercomputació.

L’HPC Portal esdevé una finestreta única d’accés al servei de supercomputació més eficient, fàcil i propera. Al portal trobareu tota la documentació del servei, com ara el llistat de programari disponible amb exemples per llençar treballs i també la nova eina de suport (Jira Service Desk).

Us animem a que exploreu els límits del nou equipament i ens ajudeu a afinar la seva configuració.

Amb el cofinançament de:

gencat_catlogoMINECO_FEDER

Comparteix