Dimensions, una base de dades de literatura científica amb una nova perspectiva

Dimensions, una base de dades de literatura científica amb una nova perspectiva

El passat 18 de juny, el CSUC ha organitzat una jornada de presentació de l’eina Dimensions, una nova base de dades bibliogràfica multidisciplinar que abasta tots els camps del coneixement.

El moviment internacional de posar metadades en formats estandarditzats i en obert ha permès la creació de noves eines de descoberta d’informació científica com ara 1finder o la recent anomenada Dimensions.

Aquestes noves eines inclouen més revistes que les indexades pels serveis comercials equivalents i també altres informacions, com ara ajuts o patents.

En concret, Dimensions, que ha estat desenvolupada per Digital-Science a principis de 2018, permet la consulta de més de 95 milions de referències bibliogràfiques en la seva versió gratuïta.

L’interès de Dimensions està en la seva perspectiva sobre el món de la recerca, més àmplia que altres bases de dades similars, ja que no només inclou informació sobre publicacions i cites bibliogràfiques, sinó també projectes d’investigació, assajos clínics i patents.

Un altre dels punts interessants de Dimensions és que indexa un gran nombre d’articles a text complet, gràcies a la col·laboració amb grups editorials, el que amplia les possibilitats en les recerques. Entre les seves línies de col·laboració, Dimensions permet la importació de registres d’un autor al seu perfil a ORCID.

Comparteix