L'ICP s'integra al Portal de la Recerca de Catalunya

L’ICP s’integra al Portal de la Recerca de Catalunya

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i el CSUC han signat el conveni per a la incorporació de l’institut al Portal de la Recerca de Catalunya (PRC). La signatura ha anat a càrrec del director de l’ICP, David M. Alba, i del director general del CSUC, Miquel Puig.

Per a l’ICP, incorporar la seva recerca al PRC suposa fer un pas endavant cap a l’accés obert de la seva producció científica, al mateix temps que dona més visibilitat al treball dels seus investigadors.

L’ICP és el sisè centre de recerca que s’afegeix al PRC. De fet, el PRC està treballant ara en la seva segona fase, que consisteix en afegir-hi les dades dels centres de recerca. Així, els centres de recerca que ja hi participen són: el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), la Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Properament està prevista la incorporació de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

El PRC recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats i centres de recerca catalans. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, així com també a empreses i organitzacions finançadores, el PRC fomenta l’accés obert i es basa en formats estàndards que faciliten la reutilització de les dades.

El Portal és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, portada a terme pel CSUC conjuntament amb una comissió de treball formada per membres de les universitats catalanes i dels centres de recerca participants.

Comparteix