La iniciativa de la UB i la UPC de fer un observatori de l'OA, presentada al congrés de LIBER

La iniciativa de la UB i la UPC de fer un observatori de l’OA, presentada al congrés de LIBER

La Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han presentat l’Observatori de l’Accés Obert a la 47 edició de la conferència anual de l’LIBER, celebrada a Lille, França el passat 6 de juliol.

La comunicació, de títol “The Open Access Observatory. An initiative to monitor the open access landscape” ha anat a càrrec d’Anna Rovira (UPC) i Ignasi Labastida (UB) que han explicat els objectius d’aquesta iniciativa, que pretén fer un seguiment de l’estat de l’accés obert (Open Accéss, OA) a la UB i a la UPC. D’una banda, es vol mesurar i mostrar la producció científica en obert d’aquestes institucions i, de l’altra, es volen analitzar els costos i els hàbits dels investigadors a l’hora de publicar en obert.

Seguint les iniciatives d’altres països, com ara Dinamarca, Països Baixos i Regne Unit, aquest observatori vol reunir els resultats de diverses institucions de recerca obtinguts a partir d’una mateixa metodologia i disposar d’informació agregada.

Comparteix