Nova versió de Scientia, el repositori institucional del Dept. de Salut

Nova versió de Scientia, el repositori institucional del Dept. de Salut

Scientia, el repositori d’informació digital del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s’ha renovat. En concret, el CSUC, encarregat del seu desenvolupament tècnic, ha actualitzat la versió del seu programari base, DSpace, passant de la versió 3.2 amb què es va inaugurar l’any 2015, a la 6.3.

Scientia, que conté actualment més de 2.700 documents en accés obert, ofereix en aquesta versió una millor descripció dels documents associats a programes de recerca, com el Programa Europeu Horitzó 2020 de recerca i innovació ​o el Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS)​ del Departament de Salut.

A més, la nova versió presenta una interfície i un nou disseny que millora la visibilitat de la producció científica dipositada i dels seus participants. Una millora en la línia de posicionar el repositori a nivell mundial amb eines com el portal OpenAIRE que conté més de 8 milions de publicacions científiques en obert de tots els estats membres de la Unió Europea.

Aquesta actualització presenta una imatge renovada, seguint l’estil gràfic dels webs de la Generalitat de Catalunya i un disseny web responsiu que s’adapta als diferents tipus de dispositius mòbils.

DSpace és un programari lliure que ha estat personalitzat per adaptar-lo als requisits de Scientia. Així, conté un flux de treball personalitzat per a la revisió i validació dels continguts del repositori abans de publicar-los. A més, per a les metadades de les matèries usa els vocabularis controlats LEMAC (Llista d’Encapçalaments de Matèria en Català), DeCS (Descriptors en Ciències de la Salut) i MeSH (Encapçalaments de Temes Mèdics) per als diferents idiomes del repositori.

Comparteix