L'IDIBELL s'incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya

L’IDIBELL s’incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i el CSUC han signat el conveni sobre el tractament de dades en el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC). La signatura ha anat a càrrec del director general de l’IDIBELL, Gabriel Capellà, i del director general del CSUC, Miquel Puig.

La incorporació de l’IDIBELL al PRC permetrà avançar cap a l’accés obert de la recerca de l’institut, alhora que es donarà més visibilitat al treball dels seus investigadors.

L’IDIBELL ha estat el cinquè centre de recerca en afegir-se al PRC. Actualment, els centres de recerca que hi participen són: l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC). Properament està prevista la incorporació de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i l’Institut Català de Paleontologia (ICP).

El PRC recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats i centres de recerca catalans. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, així com també a empreses i organitzacions finançadores, el PRC és d’accés obert i es basa en formats estàndard que faciliten la reutilització de les dades.

El Portal és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, portada a terme pel CSUC sota la direcció d’una comissió de vicerectors de recerca i política científica de les universitats catalanes i per representants de centres de recerca que hi participen.

Comparteix