La UOC presenta el seu mirco-MOOC sobre accés obert a la conferència anual de LIBER

La UOC presenta el seu mirco-MOOC sobre accés obert a la conferència anual de LIBER

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha presentat el seu mirco-MOOC (Massive Open Online Course) sobre accés obert a la 47 edició de la conferència anual de l’LIBER, celebrada a Lille, França el passat 6 de juliol.

Amb el títol “Micro #OAMOOC, fomenting literacy on Open Access through social media” Clara Riera i Rosa Padrós, ambdues de la UOC, ha explicat en què consisteix aquest curs, que s’imparteix íntegrament per mitjà de Twitter i té per objectiu difondre conceptes i nocions bàsiques sobre l’accés obert. Amb unes vint piulades diàries que es publiquen a @moocmicro, es mostren quins són els beneficis de la publicació en obert; quin és el marc legal que l’acompanya; quines són les polítiques editorials de les revistes; què són les llicències de publicació; quins són els estàndards i les eines per a gestionar, difondre i preservar les dades de recerca; i com l’accés obert té un impacte clar en la visibilitat de la recerca dels investigadors. Amb l’etiqueta #OAMOOC es poden piular comentaris i dubtes que són resolts per l’organització.

A més de les 11 biblioteques universitàries catalanes i de Castelló que hi participen, també col·laboren en aquesta iniciativa el CSUC, LIBER, l’European University Association i SPARC Europe.

Comparteix