LIBER publica el "Full de ruta de la Ciència Oberta"

LIBER publica el “Full de ruta de la Ciència Oberta”

Ciència Oberta té, sens dubte, el poder d’influir positivament en la societat. Pot fer que la ciència sigui més col·laborativa, reproduïble, transparent i impactant.

La seva implementació, però, no és encara universal. Es requereix d’una revolució: una que obri processos de recerca i que modifiqui mentalitats a favor d’un món on les polítiques, les eines i les infraestructures donin un suport universal al creixement i a l’intercanvi de coneixement.

Les biblioteques de recerca estan ben posicionades per dur a terme aquesta revolució i LIBER, en la seva qualitat de xarxa de biblioteques de recerca europea, vol donar el seu suport. És per això que LIBER ha publicat el “Full de ruta de la Ciència Oberta“, el qual defineix les accions específiques que poden adoptar les biblioteques per fer triomfar la ciència oberta, tant dins com fora de les seves pròpies institucions.

Podeu consultar l'”Open Science Roadmap” (en anglès) en aquest enllaç.

D’altra banda, donem també l’enllaç on es poden consultar totes les ponències presentades al Congrés de LIBER celebrat del 4 al 6 de juliol.

Font: LIBER

Comparteix