L'Eclipsi total de Lluna, retransmès en directe!

L’Eclipsi total de Lluna, retransmès en directe!

El CSUC ha col·laborat en la retransmissió en directe de l’eclipsi total de Lluna que ha tingut lloc el 27 de juliol a les 20.20 h des de Namíbia (Àfrica). Com en altres ocasions, el fenomen s’ha seguit en directe des del portal sky-live.tv, amb la col·laboració del projecte europeu STARS4ALL i de l’Observatori d’Altes Energies HESS.

Aquest cop, s’ha tractat d’un eclipsi total de Lluna, que es produeix quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna. L’ombra terrestre és el motiu pel qual la Lluna plena desapareix i adquireix el resplendor rogenc tan característic dels eclipsis. L’eclipsi ha tingut una duració d’1 hora i 42 minuts.

En el següent vídeo podeu veure la retransmissió de l’eclipsi:

Com hi ha participat el CSUC?

El CSUC ha participat en l’esdeveniment cedint un servidor virtual amb sistema operatiu Linux, 4 GB de memòria RAM, 4vCPU virtuals i una xarxa compartida d’1 GB per fer la retransmissió. D’altra banda, també ha configurat un servidor web Apache i un programari de sincronització remota i automatització de tasques que ha replicat el portal sky-live.tv cada minut per garantir la bona transmissió del senyal.

A més del CSUC, els centres de supercomputació espanyols Centro Extremeño de Tecnologías Avanzadas (CETA-CIEMAT), i l’Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) han col·laborat en la distribució de la retransmissió del portal web sky-live.tv.

Comparteix