"Fons de pergamins de la Biblioteca del Centre de Lectura" i "Fons personal d'Enric Lluch", al CCUC

“Fons de pergamins de la Biblioteca del Centre de Lectura” i “Fons personal d’Enric Lluch”, al CCUC

Durant el mes de juny, el Centre de Lectura de Reus i la Universitat Autònoma de Barcelona han incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) les següents col·leccions especials.

Centre de Lectura de Reus

Fons de pergamins de la Biblioteca del Centre de Lectura: Inclou pergamins que van des del S.XIV al S.XVIII, de tipologia força variada malgrat que predominen les vendes i la creació de censals. Entre aquests pergamins es troben molts documents de Reus i del Camp de Tarragona.

Universitat Autònoma de Barcelona

Fons personal d’Enric Lluch: El Fons Lluch reuneix part de la documentació personal i professional d’Enric Lluch. Aplega bàsicament manuscrits i mecanoscrits d’obra pròpia, correspondència, documentació professional i personal, retalls de premsa, biblioteca, hemeroteca, etc. Enric Lluch va néixer a Barcelona el 1928 i es va llicenciar en Història el 1956 a la Universitat de Barcelona. El 1969 es va incorporar a la Universitat Autònoma de Barcelona on, a més de fundar el Departament de Geografia va ser un dels impulsors de l’esperit democràtic i renovador d’aquesta universitat sent un dels redactors del “Manifest de Bellaterra” l’any 1975. Va ser vicedegà de la Facultat de Filosofia i Lletres, coordinador de la Biblioteca d’Humanitats i delegat del rector a la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix