La Biblioteca de Catalunya afegeix tres col·leccions especials al CCUC

La Biblioteca de Catalunya afegeix tres col·leccions especials al CCUC

Durant el mes de juny, la Biblioteca de Catalunya ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) tres noves col·leccions especials.

Documentació de Frederic Mompou: Documentació generada, rebuda i col·leccionada per Frederic Mompou relacionada amb la seva vida personal i la seva activitat com a músic i compositor.
Componen el fons uns 1350 documents organitzats en nou apartats: 1. Documentació personal, familiar i patrimonial, 2. Estudis i formació, 3. Documentació professional, 4. Producció musical, 5. Textos i homenatges sobre Mompou, 6. Col·leccions, 7. Obra d’altres autors, 8. Epistolari, 9. Vària. Dins cada apartat l’ordenació varia, algunes obres estan ordenades cronològicament i altres estan ordenades alfabèticament.

Fons Joan Francesc Vidal i Jové: Documentació generada per Joan Francesc Vidal Jové (Manresa, 1899 – 1974) relacionada amb la seva vida personal i la seva activitat com a advocat, polític, prosista i dramaturg. El fons conté documentació personal, obra de creació (poesia, novel·la i teatre), escrits autobiogràfics, biografies, pròlegs, articles, traduccions i crítiques literàries, i impresos.

Correspondència de Josep Pallach a Pere Foix: Formen aquest fons 44 documents de la correspondència entre el pedagog i polític Josep Pallach i Pere Foix, periodista, mentre van estar refugiats a França. Ambdós van publicar a la revista Endavant publicada a París. Les cartes estan ordenades cronològicament i són donatiu de Joaquim Ferrer del 2008.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix