El CSUC participa a la 42a conferència ELAG "Blend & Deblend"

El CSUC participa a la 42a conferència ELAG “Blend & Deblend”

Del 4 al 7 de juny, ha tingut lloc a la National Library of Technology (NTK) de Praga la 42a Conferència Internacional del grup European Library Automation Group (ELAG), que ha comptat amb la participació de l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC.

En concret, Jordi Pallarès, tècnic d’Aplicacions Bibliotecàries i Documentals al Consorci, ha presentat “Blend and deblend Linked open data in a Consortium” on ha mostrat alguns dels programes pilot en Linked Open Data desenvolupats per l’Àrea i el Thesaurus de la Universitat de Barcelona en format Linked Open Data.

El tema tòpic de la 42a conferència “Blend & Deblend” vol donar importància a la utilització de serveis web (microservices) per a permetre barrejar i reutilitzar millor les dades distribuïdes en lloc de generar estructures de dades monolítiques. S’hauria d’avançar cap a la utilització de formats de dades web estàndards i potser reconsiderar les regles de descripció de les dades de les biblioteques. La conferència inaugural ha anat a càrrec de Ruben Verborgh, professor de Semantic Web Technology a la Universitat de Gant, que ha presentat “The Delicate Dance of Decentralization and Aggregation“.

L’ELAG té per objectiu l’aplicació de les TIC a les biblioteques i centres de documentació, i proporcionar als professionals de les biblioteques un espai per debatre sobre l’aplicació de les noves tecnologies. La seva conferència anual té com a finalitat debatre en profunditat els temes particulars d’automatització bibliotecària i promoure l’intercanvi informal d’idees i experiències.

Comparteix