El CSUC tradueix al català el programari lliure DMPRoadmap

El CSUC tradueix al català el programari lliure DMPRoadmap

Arrel de la propera actualització de versió de l’eina per crear plans de gestió de dades de les universitats catalanes, el Research Data Management Plan – Pla de Gestió de Dades de Recerca, el CSUC ha traduït al català l’eina de programari lliure en la qual es basa: el DMPRoadmap, que estarà disponible en la comunitat de programari lliure per contribuir així a la seva promoció i desenvolupament.

El DMPRoadmap és un programa de codi obert que es distribueix sota la llicència MIT i ha estat desenvolupat conjuntament pel Digital Curation Centre (DCC) i la University of California Curation Center (UC3).

El DCC i la UC3 han treballat estretament amb les entitats de finançament, universitats i centres de recerca per crear una eina que pugui generar plans de gestió de dades i s’adapti a tot el cicle de vida d’un projecte, des de la fase de preparació de subvencions fins a la seva finalització.

Comparteix