El CRG i el CNAG-CRG amplien la seva connexió a l'Anella Científica

El CRG i el CNAG-CRG amplien la seva connexió a l’Anella Científica

El Centre de Regulació Genòmica (CRG) ha ampliat el 7 de juny la seva connexió directa a l’Anella Científica de 2 a 10 Gbps.

A més, el 20 de juny el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG-CRG) ha ampliat també la seva connexió a l’Anella Científica a 10 Gbps. El CNAG-CRG accedeix a l’Anella Científica a través d’un enllaç local al node de presència del Campus Nord. Abans, la seva velocitat d’accés era d’1 Gbps.

El CNAG-CRG és una organització sense ànim de lucre que des de 2015 forma part del Centre de Regulació Genòmica (CRG). Es va crear l’any 2009 amb la missió de dur a terme projectes de seqüenciació de l’ADN i anàlisi de dades. Aquests projectes engloben àrees de recerca, com ara genètica del càncer, malalties rares, interaccions hoste-patogen, estudis evolutius i millora d’espècies d’interès agrícola, en col·laboració amb científics d’universitats, hospitals, centres de recerca i companyies biotecnològiques i farmacèutiques. El centre de processament de dades del CNAG-CRG va ser dissenyat i està administrat pel BSC-CNS.

El CRG és un centre de recerca biomèdica que té com a objectiu promoure una recerca d’excel·lència centrada en els àmbits de la genòmica i la proteòmica. En concret, té el compromís de cercar nous camins d’estudi del genoma i actuar contra les malalties associades als errors genètics des de la perspectiva única i singular de cada ésser humà. Així, el CRG fa recerca en regulació gènica, epigenètica, cèl·lules mare, diferenciació cel·lular, càncer, genètica mèdica, malalties neurodegeneratives, biologia computacional…

Comparteix