Correspondència Joan Fuster i partitures de Civilotti i Borràs de Palau, al CCUC

Correspondència Joan Fuster i partitures de Civilotti i Borràs de Palau, al CCUC

Durant el mes de maig, la Biblioteca de Catalunya ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) les següents col·leccions especials.

Reproducció digital de la correspondència Joan Fuster dipositada a la Casa Fuster: El fons està format per 20.746 còpies digitals de les cartes del fons Joan Fuster conservades a l’Arxiu Municipal de Sueca. Estan organitzades per carpetes que equivalen als corresponsals que estan ordenats alfabèticament; dins de la carpeta, la numeració correspon a documents. La correspondència és propietat de la Biblioteca de Catalunya i gestionada per la Biblioteca Valenciana, fruit del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura de la Comunitat Valenciana i la Biblioteca de Catalunya.

Partitures i documentació d’Alejandro Civilotti, 1983-2017: El fons del compositor musical establert a Barcelona des de 1984 al 2013 està organitzat en 9 components: 1. Música instrumental; 2. Música vocal; 3. Música escènica; 4. Música de pel·lícules; 5. Quaderns manuscrits; 6. Arranjaments i orquestració d’Alejandro Civilotti d’obres d’altres compositors; 7. Música d’altres compositors; 8. Vària; 9. Documentació. La música manuscrita ha estat classificada i organitzada per gèneres i al seu torn per autor i obres per ordre alfabètic; la documentació, per tipologies i blocs documentals. Aquest fons va ser donat a la Biblioteca de Catalunya pel mateix autor l’any 2013.

Partitures i documentació de Joan Borràs de Palau, 1854-1954: Joan Borràs i de Palau (1868-1953) va ser compositor, pianista, periodista i crític musical. El fons inclou música manuscrita instrumental i vocal. Les partitures impreses estan descrites individualment al catàleg general de la Biblioteca de Catalunya. L’obra musical s’ha classificat i organitzat per gèneres i, al seu torn, per títols en ordre alfabètic.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix