"Fons Gonzalo de Reparaz Rodríguez-Baez" i Menús i cartes de restaurant", catalogades al CCUC

“Fons Gonzalo de Reparaz Rodríguez-Baez” i Menús i cartes de restaurant”, catalogades al CCUC

Durant el mes de maig, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Universitat de Barcelona (UB) han incorporat al Catàleg Col·lectiu (CCUC) les següents col·leccions especials.

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Fons Gonzalo de Reparaz Rodríguez-Baez: Documentació relativa a l’activitat personal i professional de Gonzalo de Reparaz Rodríguez-Báez, pare del geògraf Gonzalo de Reparaz Ruiz (Sèvres 1901 – Lima, 1984). El fons està format per 61 capses de documentació amb cartes, notes manuscrites, retalls de premsa, etc. de la dilatada vida d’aquest personatge que inclou les seves etapes a Portugal, Madrid, França, Marroc, Amèrica del Sud, Suïssa i Catalunya. El fons documental va ser confiscat i dipositat a l’Archivo de la Guerra Civil de Salamanca. La família en va demanar la devolució (l’any 2016 els va ser retornat) i l’ha donat a l’ICGC per ajuntar-lo amb el del seu fill Gonzalo de Reparaz Ruiz (1901-1984) dipositat també a l’Institut des de l’any 2005.

Universitat de Barcelona

Menús i cartes de restaurant recopilades per Lluís Bofill i Miquel: Col·lecció formada per 382 menús de vetllades i jornades de cuina i gastronomia i per 11 cartes de restaurants. Es tracta en la seva majoria de menús de mostres gastronòmiques, celebracions i aniversaris puntuals, amb la participació de restaurants de referència, com ara El Bulli, El Racó de Can Fabes, El Celler de Can Roca, etc. També hi tenen una gran importància la cuina de l’Empordanet, zona d’origen del periodista, la cuina de la Cerdanya i les vetllades del cicle de Sopars de grans xefs de cuina celebrades a diferents casinos catalans. Aquest fons es troba dipositat al CRAI – Farmàcia i Ciències de l’Alimentació del Campus Torribera de la UB des de 2016.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix