MDC: Versió actualitzada, traspàs al núvol i nova interfície!

MDC: Versió actualitzada, traspàs al núvol i nova interfície!

Tal i com vam anunciar, i després de dos mesos de feina, el repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ja ha finalitzat la migració al núvol i actualització de la versió del seu programari base, el CONTENTdm.

L’actualització ha contemplat també la implementació d’una nova interfície que proporciona una imatge renovada al repositori, així com millores a nivell d’usabilitat i novetats en la presentació de les col·leccions. De les millores, destaca la nova cerca per matèries a partir del núvol d’etiquetes (tags) i la divisió de les col·leccions per tipologies.

Els principals avantatges que comporta tant el pas al núvol, com l’actualització de la versió són: més velocitat i fiabilitat, ja que es passa a formar part de la infraestructura d’OCLC al núvol, i més eficàcia, perquè la gestió d’aquest programari es duu a terme per part dels mateixos experts d’OCLC, mentre que des del CSUC es podran crear nous desenvolupaments per donar un valor afegit a l’MDC.

Per dur a terme aquesta migració, s’ha hagut d’aturar la introducció de dades a l’MDC durant els dos mesos de treball, però a partir de la setmana passada les institucions participants ja poden tornar a treballar de manera habitual, afegint contingut a les col·leccions existents i incorporant-ne de noves.

Comparteix