El proper programa de finançament de la recerca de la UE se centra en la Ciència Oberta

El proper programa de finançament de la recerca de la UE se centra en la Ciència Oberta

S’anomena Horizon Europe i serà el proper Programa Marc de Recerca i Innovació de la Unió Europea (2021-2027).

Així, l’Horizon Europe, impulsat per la Comissió Europea (CE), invertirà 97.900 milions d’euros en R+D+I en el període 2021-2027. La iniciativa, que substituirà l’actual programa marc Horizon 2020, aglutinarà en un únic programa tot el finançament de les activitats de recerca i innovació de la Unió Europea (UE). Aquest programa vol fomentar la cooperació entre els equips de recerca de tots els països i disciplines que són vitals per aconseguir descobriments innovadors.

El programa Horizon Europe s’ha dissenyat al voltant de tres pilars:

  1. Ciència oberta: Donar suport als investigadors a través de beques i intercanvis, així com finançar projectes definits i impulsats pels mateixos investigadors, a través de l’European Research Council (ERC) i les Marie-Skłodowska-Curie Actions.
  2. Reptes globals: Donar suport directament a la recerca relacionada amb els reptes de la societat, establint objectius ambiciosos en temes que ens preocupen diàriament, com ara la lluita contra el càncer, la mobilitat neta i els oceans lliures de plàstic. El lideratge industrial serà destacat dins d’aquest pilar i al llarg de tot el programa.
  3. Innovació oberta: Impulsar Europa com a un líder en innovació en la creació de mercat. En aquest sentit, l’European Innovation Council pilot (EIC pilot) facilitarà el desenvolupament de tecnologies d’alt potencial i d’empreses innovadores.

D’altra banda, el nou programa Horizon Europe emprendrà iniciatives com l’InvestEU, per al finançament públic i privat en forma de préstecs, garanties, accions i altres instruments basats ​​en el mercat. D’altres com la EU Cohesion Policy tindrà un major enfocament en les estratègies d’innovació i especialització intel·ligent.

Així mateix, el Digital Europe Programme impulsarà les inversions de primera línia en informàtica i de dades d’alt rendiment, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat i habilitats digitals avançades. El programa també reduirà la burocràcia gràcies a la simplificació de les normes i procediments.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del programa Horizon Europe de la Comissió Europea (CE).

Font: Observatori de la Recerca (IEC)

Comparteix