El CSUC, nou membre de la iniciativa MANRS

El CSUC, nou membre de la iniciativa MANRS

Des del 31 de maig, el CSUC, a través de la xarxa acadèmica i de recerca que gestiona, l’Anella Científica, ha entrat a formar part a la iniciativa MANRS (Mutually Agreed Norms for Routing Security).

Es tracta d’una iniciativa global, amb el suport de l’Internet Society (ISOC), per assegurar-se que des de les xarxes dels membres que hi participen es posen les mesures necessàries per no ser font d’atacs de DDoS, robatori de rutes o altres accions que poden perjudicar a la resta d’internet (route hijacking, route leaks, IP address spoofing…). La seguretat en l’encaminament és vital per al futur i l’estabilitat d’internet.

Per poder formar part de MANRS, el Sistema Autònom de l’Anella Científica compleix amb els següents requisits:

  • Filtrat BGP, per assegurar que els anuncis del Sistema Autònom de l’Anella Científica i els que anuncia cap a altres Sistemes Autònoms són correctes (s’evita route hijacking i route leaks)
  • Filtrat Anti-spoofing, per evitar que s’envii tràfic des d’adreces que no corresponen a les xarxes de les institucions (s’evita formar part d’atacs de DDoS).
  • Coordinació, per tenir la informació actualitzada i ser accessible en cas d’incidències d’encaminament o de seguretat.
  •  Validació, perquè puguin comprovar que les rutes del Sistema Autònom de l’Anella Científica són correctes.
Comparteix