L'Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC participa a les jornades ABES a Montpellier

L’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC participa a les jornades ABES a Montpellier

Els 23 i 24 de maig , el CSUC ha estat convidat a les “Journées ABES 2018“, celebrades al Corum-Palais des congrès de Montpellier, on hi han assistit prop de 500 bibliotecaris de tot França, Alemanya i Suïssa.

L’ABES és l’Agence Bibliographique de l’Enseignement Supérieur de França, creada el 1994, que ofereix serveis bibliotecaris com ara el catàleg col·lectiu SUDOC, un repositori de tesis, de manuscrits i catàlegs d’autoritats, entre d’altres i fa a més en cooperació amb el consorci Couperain, la contractació de recursos electrònics per les seves biblioteques. En aquestes jornades es fa un repàs de tots els projectes engegats a França.

Enguany, a petició de l’ABES, la Joana Roig, cap del CCUC al CSUC, ha explicat el procés d’implementació cooperatiu de les RDA a totes les biblioteques del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

Aquest procés ha estat coordinat des del CSUC per a 80 institucions del CCUC i 487 catalogadors.  En concret, el procés s’ha dividit en quatre etapes, una primera d’estudi, una segona de preparació i difusió, una tercera de formació i una última de post implementació, que s’està duent a terme actualment.

Des de l’1 de desembre de 2017, data d’inici de la catalogació en RDA, s’han creat més de 78.000 registres nous seguint aquesta nova normativa.

A continuació trobareu la presentació.

Comparteix