21-06: "25 anys d'Anella Científica: reptes de present i preguntes de futur" a la TAC'18

21-06: “25 anys d’Anella Científica: reptes de present i preguntes de futur” a la TAC’18

La 22a Trobada de l’Anella Científica (TAC’18) tindrà lloc el 21 de juny al MACBA amb el lema “25 anys d’Anella Científica: reptes de present i preguntes de futur“.

Coincidint amb el seu 25è aniversari, l’Anella Científica es prepara per a la seva cinquena renovació tecnològica que farà especial èmfasi en facilitar la redundància i l’ampliació dels cabals per satisfer les futures necessitats de les institucions connectades.

Des de la seva creació l’any 1993, l’Anella Científica ha viscut quatre renovacions tecnològiques. De l’inicial DQDB, l’any 1998 va passar a ATM i, des del 2003, es basa en tecnologia Gigabit Ethernet amb diferents cabals.

Va tornar a renovar-se el 2008 incorporant noves funcionalitats, més fiabilitat, redundància i flexibilitat. La darrera renovació, el 2013, va centrar-se en la seva capacitat per oferir serveis que permetessin els usuaris emprendre nous projectes i treure el màxim profit de l’ús d’aquesta xarxa.

En aquesta edició de la TAC es pretén, d’una banda, mostrar diferents experiències d’ús rellevants relacionades amb l’Anella Científica i els seus serveis durant els seus 25 anys d’història. I, d’altra banda, debatre els reptes i les necessitats futures als quals haurà de fer front la nova Anella Científica en els propers anys.

Consulta el programa:

Al web del Consorci tens el programa disponible.

Comparteix