La nova cara del CCUC

La nova cara del CCUC

Amb el canvi del sistema de gestió bibliotecària Millennium al sistema Sierra, el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) ha canviat el seu disseny: ccuc.csuc.cat

Aquesta nova imatge pretén acostar i facilitar l’accés i descoberta dels diferents recursos d’informació del CSUC: el catàleg col·lectiu CCUC, la interfície per realitzar el préstec consorciat PUC, i l’accés des d’una sola casella de cerca a tots els articles i llibres electrònics de la Biblioteca Digital de Catalunya que contracta el CSUC, així com als continguts dels repositoris digitals RACO, RECERCAT i TDX.
Amb aquesta nova cara, el CCUC ofereix tres pestanyes de cerca:

  1. Catàleg col·lectiu CCUC: Aquesta és la cerca clàssica (OPAC) dels documents del CCUC. Permet buscar per diferents índexs, fer cerques avançades, demanar documents en préstec i sol·licitar còpies dels documents a través del Servei de Préstec interbibliotecari de cada institució.
  2. Préstec consorciat PUC: Aquest és el cercador dels documents del CCUC que permet als usuaris de les biblioteques de les institucions membres del CSUC demanar llibres en préstec de forma gratuïta i directament des de la interfície a la biblioteca que té l’exemplar.
  3. Biblioteca digital BDC: És el cercador dels continguts de la Biblioteca Digital de Catalunya. Permet cercar i descobrir els milions d’articles de les revistes electròniques i llibres electrònics contractats a través del CSUC i els continguts dels repositoris digitals d’accés obert generats per les institucions consorciades.

El ccuc.csuc.cat facilita, doncs, la consulta i accés als 5,5 milions de títols que inclou el CCUC (corresponents a més de 12 milions d’exemplars), als milions d’articles de les 20.000 revistes electròniques i als 24.000 llibres electrònics que es contracten de forma consorciada, i als més de 450.000 documents del repositoris digitals RACO, RECERCAT i TDX.

Comparteix