El projecte Echoes, presentat al congrés "Archiving 2018"

El projecte Echoes, presentat al congrés "Archiving 2018"

logo_echoesDel 17 al 20 d’abril ha tingut lloc a Washington, DC (EUA) la celebració del congrés “Archiving 2018: Digitization Preservation, and Access“, on s’ha presentat el projecte europeu Echoes, del qual el CSUC n’és soci tecnològic.

En concret, Walther Hasselo i Ariela Netiv, de la institució holandesa Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO), han presentat l’article “ECHOES: Empowering Communities with a Heritage Open EcoSystem” dins la sessió d'”Interactive paper Previews” del 19 d’abril.

L’article tracta sobre el projecte Empowering Communities with a Heritage OpenEcosystem (Echoes) que, amb una durada de dos anys, té per objectiu la dissolució de les barreres actuals per a l’accés al patrimoni cultural de diferents nacions a través d’una plataforma comuna.

Així, i per mitjà d’una arquitectura TIC modular basada en codi obert, Echoes recol·lecta diferents documents relacionats amb el patrimoni europeu. La seva plataforma, de la qual es va lliurar una primera versió el desembre de 2017, funciona com a un ecosistema digital, format per una àmplia gamma de comunitats d’usuaris, i permet una participació activa amb la capacitat d’enriquir les col·leccions digitals que conté.

El CSUC és l’encarregat de desenvolupar tècnicament la plataforma per a les institucions holandeses Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) i Tresoar, i per al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

A més de l’article també s’ha presentat un pòster explicatiu del projecte.

Comparteix